Tutustu Ornamon hallitusvaalin ehdokkaisiin

Ornamon hallitusvaalin ehdokkaat vasemmalta lukien Niko Räty, Katja Soini, Zeynep Falay von Flittner, Hanna-Kaarina Heikkilä, alarivissä Reetta Hiltunen, Heidi Paavilainen ja Linda Vanni.

Ornamon syyskokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja ja uudet hallitusjäsenet erovuoroisten tilalle. Tutustu ehdokkaisiin ja käytä ääntäsi – sähköinen äänestys starttaa maanantaina 4.11.2024!

Tämän syksyn hallitusvaalissa valitaan Ornamon hallituksen jäsenet kaudelle 2025-2026 ja puheenjohtaja toimikaudelle 2025-2027. Ehdolle Ornamon hallituksen jäseniksi ilmoittautui määräaikaan mennessä viisi ornamolaista: Zeynep Falay von Flittner, Hanna-Kaarina Heikkilä, Reetta Hiltunen, Heidi Paavilainen ja Linda Vanni. Ehdolle Ornamon puheenjohtajaksi asettui kaksi kokenutta hallitusaktiivia, Niko Räty ja Katja Soini.

Kaikille ehdokkaille järjestetään virtuaalinen vaalitentti 6.11.2024 klo 19:00. Vaalitentin aikana ehdokkaiden on mahdollista kertoa itsestään ja näkemyksistään Ornamon toiminnan kehittämiseksi.

Ehdolla Ornamon puheenjohtajaksi

Niko Räty | Helsinki
Muotoilija, väitöskirjatutkija, TaM

Olen tuotemuotoilija ja teen parhaillaan väitöskirjatutkimusta Helsingin yliopistoon. Tutkin maanviljelijöiden suhtautumista solumaatalouteen ja suomalaisten alkutuottajien roolia siinä. Muotoilussa ja tutkimuksessa minua kiinnostaa ihminen kehittyvän teknologian ja muuttuvan yhteiskunnan keskellä. Olen aiemmin toiminut Ornamon hallituksessa, jolloin keskiöön nostettiin kestävyys, nuoret sukupolvet ja yhteisöllisyys, jotka koen tärkeäksi edelleen.

Haluan olla taas mukana rakentamassa Ornamoa monimuotoisena yhteisönä, jossa sen vahvuus löytyy sen moniäänisyydestä. Haluaisin Ornamossa vahvistaa muotoilijan roolia yhteiskunnassa kestävyysmurroksen ratkaisujen löytäjänä ja aineettoman pääoman luojana. Olipa kyseessä luova taideala tai strateginen muotoilu, uskon, että näitä kaikkia Ornamossa yhdistää luovuus, jota meidän pitäisi uskaltaa käyttää Suomessa enemmän.

Katja Soini | Helsinki
Strategia- ja kestävyysjohtaja, TaT

Olen teollinen muotoilija ja taiteen tohtori. Työskentelen strategia- ja kestävyysjohtajana AFRY:ssä, jossa johdan kestävän liiketoiminnan kehitystä rakennetun ympäristön parissa. Hallitustyöskentelyn kautta haluan kehittää Ornamoa entistä vastuullisemmaksi ja vaikuttavammaksi toimijaksi. Tavoitteeni on vahvistaa muotoilijoiden roolia kestävyysmurroksen edistäjinä. Ornamolla, yhtenä maailman suurimpana muotoilijajärjestönä, on tässä merkittävä mahdollisuus. Kun muotoilijat ottavat vahvemman vastuun kestävyydestä, meidän kysyntämme luovien ratkaisujen tuottajina kasvaa niin työmarkkinoilla kuin palveluntarjoajina.

Ensimmäisellä puheenjohtajakaudellani olemme mm. laajentaneet Ornamon jäsenkriteerejä ja -profilointia yhteisön moniäänisyyden tukemiseksi, vahvistaneet vastuullisuutta jäsenistön toiminnassa ja tapahtumissa sekä kirkastaneet strategiaa ja luoneet sen tueksi hallitusrakenteita ja yhteiskuntasuhteita. Uudella kaudellani keskittyisin entistä konkreettisemmin vastuullisuuden integroimiseen kaikkeen toimintaan ja muotoilijoiden aseman vahvistamiseen yhteiskunnallisena muutosvoimana.

Ehdolla Ornamon hallitusjäseniksi

Zeynep Falay von Flittner | Helsinki
Muotoilija, yrittäjä

Tämän vuoden Ornamo Award -palkinnon saajana olen sitoutunut vahvistamaan muotoilun strategista merkitystä kestävän kehityksen edistämisessä. Olen muutosmuotoilun edelläkävijä ja uskon, että yli 20 vuoden kokemukseni ja asiantuntemukseni UX-suunnittelusta ja palvelumuotoilusta tuo vahvan pohjan hallitustyöskentelyyn. Olen toiminut aktiivisesti järjestöissä ja yhteisöissä, kuten Service Design Network:ssa ja Systems Change Finland:ssa, ja uskon voivani vahvistaa Ornamon yhteistyötä myös muiden verkostojen kanssa. Olen erityisen innostunut edistämään suomalaista muotoiluosaamista kansainvälisesti, keskittyen kestävien ratkaisujen luomiseen ja Suomen muotoiluosaamisen globaalin vaikuttavuuden lisäämiseen.

Hanna-Kaarina Heikkilä | Helsinki
Luova johtaja, yrittäjä, TaM

Olen muotoilu- ja arkkitehtuuritaustainen luovan alan moniottelija ja yrittäjä. Yli kymmenvuotisen työurani aikana olen työskennellyt niin in-house suunnittelijana, opetustehtävissä kuin yrittäjänä ulkomailla ja Suomessa. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä muotoiluyritys Studio Finnassa.

Olen teollisuuden parissa hyvin marinoitunut visionääri, jonka ambitiona on edistää muotoilun hyödyntämistä laaja-alaisesti yhteiskunnan eri sektoreilla sekä vahvistaa muotoilijoiden reilujen korvauskäytäntöjen vakiintumista normiksi alalle. Ornamossa haluan olla mukana edistämässä muotoiluyrittäjien sekä nuoremman sukupolven muotoilijoiden moniäänistä joukkoa.

Hallitustyöskentely vaatii mielestäni pitkäjännitteisyyttä. Haen jatkokaudelle, koska haluan jatkaa elinvoimaisen muotoiluyhteisömme tulevaisuuden rakentamista. Tavoitteena on monikielinen ja kutsuva yhteisö, joka kokoaa yhteen monialaiset osaajat vanhoista konkareista nuoriin aloittelijoihin, ja jonka toiminta näkyy laajasti yhteiskunnassamme. Lisäksi haluan parantaa kaikkien meidän nuoremman polven muotoilijoiden lyhyen ja pitkän aikajänteen toimintamahdollisuuksia.

Reetta Hiltunen | Helsinki
Taidegraafikko ja kuosisuunnittelija, KuM 

Olen monialainen taiteilija, ja toimin laajalti luovien alojen kentällä erilaisten tekniikoiden parissa mm. grafiikka, maalaus, muoti- ja pintakuviosuunnittelu jne. Toimintani pohjaa taidelähtöiseen muotoiluajatteluun. Luovaan yrittäjyyteeni yhdistyy oman taiteen pohjalta luotu brändi mallistoineen. Taustaltani olen kuvataiteen maisteri Kuvataideakatemiasta, jota edelsivät kansainväliset taideopinnot. Yli 20 vuotta taiteen ammatillista työtä on kannatellut yhdistyksissä vaikuttamiseen. Olen nykyinen Ornamon hallitusjäsen ja toivon kaudelleni jatkoa.

Elämme haasteellisia aikoja, joiden vaikutukset ovat merkittävät luovilla aloilla. Hallitustyön kautta haluan olla tukemassa Ornamoa, joka toimintansa ja jäsenpalveluiden kehittämisen kautta on luomassa vastuullisia malleja alan kestävään jatkumoon. Monialainen muotoilu on Ornamon voimavara ja taiteen dialogi osana muotoilua ja yhdistystä on sydäntäni lähellä. 

Heidi Paavilainen | Riihimäki
Muotoilun ja muodin koulutusohjelman johtaja, muotoilun yleisten opintojen lehtori, TaT

Muotoiluala kehittyy oikeaan suuntaan. Palveluiden, strategioiden ja toiminnan muotoilu on asettunut luontevaksi osaksi suunnittelutyötä. Teollisen muotoilijan merkitys  korostuu entisestään kestävän kehityksen edellytysten selkeytyessä. Tulkitsevat ja kokeelliset projektit vievät kulttuuria ja tutkimusta eteenpäin.

Toivon jatkokautta Ornamon hallituksessa. Erityisesti haluan jatkaa kestävyysmurroksen parissa sekä vahvistaa Ornamoa uran eri vaiheissa olevien ammattilaisten tarpeiden kannalta. Mukanani tuon monialaista koulutuksen ja tutkimuksen osaamista sekä hallinto- ja kokoustyöskentelykestävyyttä.

Linda Vanni | Helsinki
Palvelumuotoilija, TaM

Olen monipuolinen muotoilija, jolla on laaja-alainen kokemus palvelujen, tilojen ja kaupunkien kehittämisestä. Tällä hetkellä toimin palvelumuotoilijana Metsähallituksen Luontopalveluilla digitaalisten palvelujen ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa. Lisäksi olen aktiivinen mm. Ympäristömuotoilijat-verkostossa, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä muotoilun keinoin julkisella sektorilla. Uskon, että muotoilijat voivat toimia kärkijoukoissa kestävyysmurroksen edistämiseksi yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Ornamon hallituksessa edustan uuden sukupolven muotoilijoita, pyrin lisäämään moniammatillista ja sektorit ylittävää vuorovaikutusta sekä vahvistamaan muotoilun strategista roolia organisaatioissa ja yhteiskunnassa. Haluan olla mukana rakentamassa Ornamosta moniäänistä ja alati kehittyvää yhteisöä, joka aktiivisesti vahvistaa kaikkien muotoilijoiden toimintamahdollisuuksia yhteiskunnan eri osissa.

VAALITENTTI

Ehdokkaille järjestetään virtuaalinen vaalitentti 6.11.2024 klo 19:00. Vaalitentin aikana ehdokkaiden on mahdollista kertoa itsestään ja näkemyksistään Ornamon toiminnan kehittämiseksi.

SÄHKÖINEN ÄÄNESTYS

Ornamon hallituksen valitsee vuosikokous, eli Ornamon jäsenet. Äänestys tapahtuu sähköisen eVaali.fi -äänestysjärjestelmän kautta. Sähköinen äänestysjärjestelmä avautuu 4.11.2024 klo 18.00 ja sulkeutuu 17.11.2024 klo 17.59. eVaali-järjestelmässä käytetään SSL-suojattuja yhteyksiä, jolloin kaikki tietoliikenne on salattua. Jokainen äänioikeutettu Ornamon jäsen saa sähköpostiinsa linkin, jonka avulla tunnistautuminen tapahtuu Ornamon ajantasaisista jäsenrekisteritiedoista. Et tarvitse verkkopankki- tai muita tunnuksia. Tunnistautumisen jälkeen pääset verkkosivulle, jossa äänestys tapahtuu.

SYYSKOKOUS

Ornamon syyskokous järjestetään keskiviikkona 20.11.2024 klo 18:00 Zoomissa verkkokokouksena. 

Syyskokouksessa valitaan Ornamon hallituksen jäsenet sekä hallituksen puheenjohtaja. Hallitusvalintojen lisäksi kokouksessa hyväksytään vuoden 2025 toimintasuunnitelma ja talousarvio. 

Ornamon hallituksen kokous

Ornamon Syyskokous

Tervetuloa Ornamon vuoden 2024 sääntömääräiseen syyskokoukseen. In English below Ornamon syyskokous järjestetään keskiviikkona 20.11.2024 klo 18:00 Zoomissa verkkokokouksena.  Syyskokouksessa valitaan Ornamon hallituksen jäsenet sekä hallituksen puheenjohtaja.Hallitusvalintojen…